Webdesign & Webhosting :: Thomassen ICT
Home   Wat is Riet?

Wat is riet?

Riet is een natuurproduct dat al sinds jaar en dag gebruikt wordt voor dakbedekking, maar niet iedere rietsoort is geschikt. Riet dat geschikt is om als dakbedekking te gebruiken is afkomstig uit streken zoals Nederland waar een gematigd klimaat heerst en waar het groeit met de voeten in zoet en arm water.

riet

De rietmeester selecteert het riet wat op het moment van verwerking het beste geschikt is voor het te realiseren dak. Voor het beste resultaat is recht riet van wat grovere structuur het meest geschikt voor een langere levensduur van uw dak. Fijn riet oogt in sommige gevallen mooier, maar zal niet altijd de kwaliteit ten goede komen. Uiteindelijk is de combinatie Riet en Vakmanschap de garantie voor een goed gelegd rieten dak.

riet riet riet

Om de maximale levensduur uit een rieten dak te halen is preventief onderhoud noodzakelijk. De rietmeesters vinden het dan ook raadzaam om uw dak jaarlijks te controleren op eventueel algenvorming en kleine oneffenheden. Dit kunt u eventueel laten uitvoeren door middel van een onderhoudsovereenkomst (zie onderhoud)